Grønlandske Rubiner

Klippeformationen er en af verdens ældste og dateres 3 milliarder år tilbage, og herfra er det nu lykkedes at frembringes de smukkeste rubiner i høj kvalitet.

Rubiner fra Kongeriget Danmark – en verdenspremiere Vi har håndplukket Rigsfællesskabets allerførste Grønlandske Rubiner og håndlavet en enestående smykkekollektion. Hvert smykke tager udgangspunkt i rubinens farve og form, så ædelstenens karakteristika fremhæves.

Det er en stor ære, at være udvalgt til at lancere den første smykkekollektion med Grønlandske Rubiner.
autograph autograph — Ulrik Hartmann

Rubiner fra Grønland

Inden for ædelsten regnes rubiner som de sjældneste og mest kostbare ædelsten
- og de har gennem tiden prydet kronjuveler og eksklusive smykker i hele verden.

Se alle smykker med Grønlandske Rubiner
Det var en fantastisk oplevelse, da jeg besøgte den grønlandske rubinmine Aappaluttoq. At tænke sig, at Hartmann’s skaber smykker, der kan dateres 3 milliarder år tilbage – og fra Kongeriget Danmarks undergrund!
autograph — Ulrik Hartmann

Verdens ældste klippe

Minen er den ældste kendte rubinforekomst i verden med en anslået alder på
ca. 3 milliarder år. Den frembringer flotte rubiner i hele farvespekteret fra pink til dyb rød.

Allerede for flere hundrede år siden opdagede lokale grønlandske fangere forekomster af ”røde sten” under rensdyrjagten på fjeldene, og i 1966 dokumenterede Danmarks Geologiske Undersøgelser (GEUS) officielt rubiner i Grønland.

Nu har Greenland Ruby igangsat minedriften af de 3 milliarder år gamle sten.
Minen har fået navnet Aappaluttoq ["Ah-puh-lu-tok"], som betyder røde sten.

content-image
Rubiner sidder i klippen

Greenland Ruby

Siden 2015 har mineselskabet, Greenland Ruby, arbejdet på at opføre minen, der ligger 200 km syd for Nuuk. Det tog mere end 2 år at få bygget infrastrukturen, og kostede EUR 50 millioner. Minen kom i fuld drift i maj 2017. Minen opererer under meget vanskelige klimaforhold og i et afsidesliggende område, som kun kan nås med skib fra Nuuk eller med helikopter om vinteren. Minen beskæftiger primært lokal grønlandsk arbejdskraft.


CSR ”Responsible mining” er øverst på dagsorden hos mineselskabet, Greenland Ruby. Minen drives efter de strengeste regler for miljø- og arbejdsvilkår, der findes i verden, og Greenland Ruby ønsker at inspirere til øget fokus på disse forhold.


Oprindelsescertifikat Alle grønlandske rubiner kan trackes fra mine til markedet og leveres som de første rubiner i verden med oprindelsescertifikater. Alle rubiner over 1 carat leveres med oprindelsescertifikat fra Grønland.

Og det er ganske vist…

I 2018 besøgte Ulrik Hartmann Aappaluttoq minen i Grønland, hvor verdens ældste klippeformationer rummer Kongeriget Danmarks ædelsten. Det var en overvældende oplevelse og starten på den første danske smykkekollektion med rubiner fra egen undergrund.

Pink Polar Bear Foundation

Hartmann´s er medstifter af The Pink Polar Bear Foundation, der er et initiativ fra Greenland Ruby om at støtte international polarforskning inden for klimaforandringer, som har indflydelse på dyr og mennesker i den arktiske region. For hvert smykke med grønlandske rubiner, som sælges hos Hartmann’s, doneres yderligere 0,5% af salgsprisen til fonden.


Min tur til verdens ældste klippe

Et Grønlandsk Rubineventyr

Af Ulrik Hartmann


Læs hele rejsebeskrivelsen her

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag d. 1. februar LUKKET
  • Torsdag-Fredag 10.00-17.30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.