Clarity – Hartmann's

Diamant klarhed

Klarheden af en diamant refererer til den synlige tilstedeværelse af indeslutninger i diamanten.

En diamants klarhed klassificerer antal og art af indeslutninger. Hvis stenen indeholder talrige indeslutninger, vil disse blokere refleksion og brillans ved at absorbere lyset.

En diamant med kun få indeslutninger eller mikroskopiske indeslutninger vil have større evne til at reflektere lys og vil naturligvis være dyrere.

Diamant uden betydelige uklarheder og diamant med talrige uklarheder

Lær mere om Clarity

Diamant clarity – sådan bestemmes diamantens klarhed

For at vurdere klarheden af ​​diamanter korrekt bruges et mikroskop eller en lup til at forstørre stenen ti gange. Det er en international fremgangsmetode. Klarhed er opdelt i en række forskellige kategorier, lige fra ”fejlfri” til ”synlige fejl”.

Gradering af diamantens klarhed – GIA’s skala

Klarheden af en diamant er klassificeret i henhold til antallet af indeslutninger. Klarheden spænder fra internt fejlfri (FL-IF), dette er en diamant, der ikke har nogle ydre eller indre indeslutninger, til ufuldkommene (I1, I2, I3) diamanter, hvor man nemt kan se inklusionerne med det blotte øje.

Alle Hartmann’s diamanter ligger i den bedre ende af klarhedsspektret. Nøje udvalgt, så enhver sten med åbenlyse indeslutninger øjeblikkeligt kasseres. Vi køber aldrig diamanter med indeslutninger, der svækker stenens skønhed.

rating image

Meget få har en fejlfri diamant klarhed

I den øvre kategori er meget få diamanter så fejlfrie, at selv et mikroskop ikke kan registrere eventuelle indeslutninger. I de lavere kategorier har nogle diamanter indeslutninger, der er indlysende for det blotte øje. I de midterste kategorier kan manglerne være vanskelige at opdage selv for det trænede øje. Priserne kan variere betydeligt. En diamant med en lidt højere klarhed kan koste flere tusinde dollars mere.

En dygtig diamantsliber vil tage hensyn til eventuelle indeslutninger, før han beslutter sig for at fortsætte, og han vil sørge for, at de reduceres til et absolut minimum under den omhyggelige proces med at slibe stenen.

Flere millioner år påvirker diamant-klarheden

Diamanter dannes under ekstreme forhold dybt i jordens midte og tager millioner af år at skabe. Processen er så langvarig, intens og uforudsigelig, at der uundgåeligt forekommer visse formationer inde i samlingen af hårde krystaller. Indeslutninger beskrives sædvanligvis ved deres form. Omkring 300 forskellige typer indeslutninger er blevet defineret.

De mest almindelige indeslutninger, der findes i ni ud af ti sten, er: revner, fjer, krystalbobler og ”pinpoints”, som kan samle og danne skyer.

Rådiamanten 616 – uegnet til slibning

Den lå i hemmelighed begravet hundredvis af kilometer under jordskorpen i milliarder af år. Og det tog voldsomme vulkanske udbrud, før den kunne dukke op under overfladen.
Endelig i 1964 blev diamanten "616" opdaget i Kimberlite-klipperne. En af verdens største rådiamanter, der minder om størrelsen på et æg; navnet "616" refererer til vægten i carat (ca. 123 gram). Desværre gjorde de forskellige fejl, indeslutninger og lav klarhed den uegnet til slibning.

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag-torsdag 10.00-17.30
  • Fredag 14/6 LUKKET
  • Lørdag 15/6 LUKKET

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.