Om os – Hartmann's

26 år i Bredgade

Passion, håndværk og kvalitet

Gennem mere end to årtier har Ulrik Hartmann designet klassiske diamantsmykker. Diamanterne indkøbes i hele verden og fattes af passionerede guldsmede. Langvarige relationer til diamantleverandører og stor erfaring har gjort Hartmann’s til en af Skandinaviens førende juvelerer med diamantsmykker. 

I 2022 fejrede Hartmann's med stolthed sit 25-års diamantjubilæum. Læs med her når Ulrik Hartmann fortæller om vejen til målet og sin passion for diamanter, håndværk og kvalitet og læs om forretningens historie og milepæle gennem de sidste to årtier.

Vi skaber smykker, der kan gå i arv. Smykker, der med tiden bærer minder fra flere generationer, har ekstremt høj personlig værdi. Smykkerne får personlighed og historier skabes – og de historier er Hartmann’s stolte af, at være med til at føde
— Ulrik Hartmann
Vores motto

Vores motto er ”viden er magt”. Kun ved at vide om den sten, du står med i hænderne er en fremragende Vivid Blue diamant eller en middelmådig diamant, kan du afgive det korrekte bud.

Det er også vigtigt at følge med i markedsudviklingen på ædelsten og diamanter. Hvordan kan du ellers vide, at Paraiba turmaliner lige pludselig er blevet så kostbare?

Jo flere ædelsten og smykker, som glider igennem dine hænder, des større erfaring og ekspertise vil du tilegne dig. Selv med mine 30 års erfaring med diamanter, lærer jeg til stadighed. Vi har særlig fokus på faglighed og ekspertise i vores forretning. Vores medarbejdere har udenlandsophold og fagkurser på CV’et, og hvert år tilbringes adskillige uger på indkøbsrejser, seminarer og uddannelsesophold – vi stræber hele tiden efter ny viden.

Tæt på kilden

Tæt på kilden har mange fordele. Vi får mulighed for at håndplukke de bedste og mest interessante diamanter og ædelsten før stenene når det globale marked på messer og salgsturneer. Det er ligesom at komme tidligt på Grønttorvet for at udvælge de friske og lækreste tomater inden salgsboderne åbnes. Samtidig springer vi engros- og mellemled over ved at købe diamanter direkte hos mine selskaber og diamantsliberier til en gunstig markedspris. Vi køber altid diamanter fra leverandører, der lever op til Kimberley-processen og som kan erklære følgende:

“The diamonds herein invoiced have been purchased from legitimate sources not involved in funding conflict, in compliance with United Nations Resolutions and corresponding national laws. The seller hereby guarantees that these diamonds are conflict free and confirms adherence to the WDC SoW Guidelines.” 

Perler indkøbes og vælges direkte på perleauktionerne i Asien.

content-image Ulrik Hartmann undersøger diamant inden køb

Hartmann's historie

Hartmann’s historie 1997-2023

Hartmann’s slog dørene op i 1997 i den luksuriøse del af København - Bredgade nr. 4. Bag forretningen står Ulrik Hartmann.

Ulriks passion for diamanter startede i 1987, da han arbejdede i auktionsbranchen, og hvor et utal af værdifulde smykker passerede hans hænder. Efter et årti hvor han opnåede solid viden og erfaring med faget, var Ulrik klar til at åbne sit eget. Forretningen i Bredgade blev hurtigt solidt positioneret som en af de ledende juvelerer i Skandinavien.

content-image Facaden på butikken i Bredgade
Argyle Pink diamanter hos Hartmann's

Fascinationen for farvede diamanter voksede, og i år 2000 begyndte Hartmann’s at handle med Argyle Pink diamanter.

I 2008 kom Argyle Pink diamanter for alvor på danskernes læber – Hartmann’s lavede udstillingen "PINK", hvor de sjældne diamanter blev vist frem i unikke smykker. Udstillingen blev en succes – og Hartmann’s slog for alvor sit navn fast, da de pink diamanter blev omtalt i nyhederne på diverse danske kanaler.

Samme år opnåede Hartmann’s titlen ”Argyle Pink Diamonds Select Atelier”, som tildeles af mineselskabet Rio Tinto. Der er kun få Argyle Pink Diamonds Select Atelier i Europa. Få år efter, i 2011, lancerede Hartmann’s sin egen Argyle Pink smykkekollektion. Dette skete via et 64-siders smykkekatalog samt en ny hjemmeside for pink diamantsmykker. Senere samme år da Ulrik Hartmann foretog et af sine jævnlige diamantindkøb i Antwerpen, fulgte DR med og indspillede dokumentarfilmen “The Light of Beauty”. Denne er efterfølgende blevet solgt til 15 lande.

Udstilling på Kensington Palace

I 2012, blev Hartmann’s inviteret af Rio Tinto til at udstille unikke Argyle Pink diamantsmykker på udstillingen “Pink Diamonds and Royalty” på Kensington Palace – en del af Dronning Elizabeths jubilæum. Ringene The Ancient Rose og Pure Heart blev udfærdiget til denne begivenhed, hvor blot 13 af verdens top-juvelerer var til stede.

Senere samme år fejrede Ulrik Hartmann sit 25 års jubilæum i diamantbranchen. Fejringen inkluderede lanceringen af en udsøgt kollektion af diamantsmykker med de smukkeste hvide diamanter. Til fejringen blev en diamantsliber fra Antwerpen inviteret for at slibe rå diamanter i forretningen, hvor interesserede kunne få et bedre indtryk af processen fra rå sten til poleret skønhed.

I 2014 blev franske Boucherons unikke smykker lanceret som en del af Hartmann’s eksklusive udstilling i Bredgade. Hartmann’s var eneste forhandler af de smukke smykker fra Place Vendôme i Paris. Det kræsne publikum tog godt imod de ikoniske smykker, der blandt andet tæller Quatre serien, og det betød at Boucherons legendariske ur-serie, Reflet, blev introduceret i 2015. Samarbejdet ophørte imidlertid i 2020.

En milepæl blev nået i 2016, da mineselskabet Rio Tinto og verdens største udvinder af pink diamanter, den australske Argyle-mine, valgte danske Ulrik Hartmann til at være vært ved verdenspremieren af ”Argyle Pink Diamond Tender 2016”. For første gang nogensinde blev tender diamanterne udstillet hos en retailer før auktionen. En større samling Tender-sten blev sammen med et udsøgt udvalg af smykker med Argyle Pink diamanter fremvist for dansk og international presse i Moltkes Palæ med deltagelse af kulturministeren, ambassadører og Rio Tintos topledelse.

content-image Moltkes Palæ med deltagelse af kulturministeren, ambassadører og Rio Tintos topledelse
Fejring af 20-års jubilæum

I 2017 fejredes forretningens 20-års jubilæum med blandt andet en stor jubilæumskollektion, der hyldede de smukke farver i landskabet omkring Argyle-minen i Australien.

Ideen til ”Hartmann’s Champagne Collection” kom samme forår, da Ulrik, som den første dansker nogensinde, besøgte Argyle-minen. 

Læs Hartmann's 20 års jubilæum publikation

Grønlandske Rubiner - Verdenspremiere

I november 2018 lancerede Hartmann’s verdens første smykke- kollektion med Grønlandske Rubiner.

Rubinerne kommer minen Aappaluttoq (Aa-puh-lu-tok), som betyder ”røde sten”, og klipperne hvorfra de mines, er en af verdens ældste klippeformationer.

Kollektionen var et tilløbsstykke og blev udsolgt på blot 14 dage. Siden er kollektionen blevet udvidet med nye designs og historien om Kongeriget Danmarks egen ædelsten er blevet fortalt mange gange gennem bl.a. foredrag og artikler.

Se med da Ulrik Hartmann besøgte Aappaluttoq minen i Grønland i 2018 - se film

Grønlandske Blå Safirer hos Hartmann's

Efteråret 2021 blev successen med de Grønlandske Rubiner fulgt op med en ny, udsøgt smykkekollektion med ædelsten fra de 3 mia. år gamle grønlandske klipper. Denne gang lancerede Hartmann's de Grønlandske Blå Safirer ved et helt udsolgt foredrag på Hotel Villa Copenhagen.

Argyle Blue Twilight Collection

2021 skabte Ulrik Hartmann en unik kollektion med Argyle blå diamanter, som han havde samlet over en periode på 5 år. Kollektionen fik navnet "Argyle Blue Twilight Collection". Lyset i overgangen fra dag til nat er helt unikt, og det er fra det dragende lys, at kollektionen er navngivet.

content-image 25-års diamantjubilæum i Bredgade

2022 markerede en milepæl i Hartmann's historie, idet forretningen fejrede sit 25-års jubilæum med bl.a. et månedlangt jubilæumssalg og et storslået "Diamantbanko" med 500 kunder på Hotel d'Angleterre, der indsamlede godt kr. 300.000,- til Røde Kors.

content-image Hartmann's Diamond Studio åbner oktober 2023

2023 har også været et år med overraskelser og ikke mindst et år med fornyelse i Bredgade.

Lanceringen af "Hartmann's Diamond Studio" i Bredgade 6 markerer således endnu en banebrydende milepæl for Hartmann's.

Diamond Studio er en inspirerende diamantsalon - en konceptforretning med mulighed for at booke tid på forhånd til en smykkekonsultation med en diamantekspert. Formålet er at give en uforglemmelig kundeoplevelse i rolige omgivelser, hvor der er skabt et rum med plads til den personlige og nærværende dialog.

Læs mere om Diamond Studio.

content-image Hartmann's Diamond Studio

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag-torsdag 10.00-17.30
  • Fredag 10.00-17.30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.