Guide: Find den helt rigtige forlovelsesring

Du har bestemt dig for at fri til dit livs kærlighed – fantastisk! Men nu slår det dig, hvor forbavsende lidt du faktisk ved om smykker og din (forhåbentlig) kommende bruds smag i dem. 

Faldgruberne som fremtidig frier hurtigt synes uendelige. Hvordan sporer du dig ind på din udkårnes smag? Er der bestemte regler for forlovelsesringe? Og det let akavede spørgsmål: Hvad er prislejet på sådan en ring? Skal du afsætte en månedsløn eller mere, hvis du skal fri som en gentleman?  

Her giver vi dig en kort guide til, hvordan du kommer godt i mål med at vælge den helt rigtige forlovelsesring.

Hvordan kan man spore sig ind på den helt rigtige forlovelsesring, når ens viden om smykker - og sin kærestes smag i dem – er meget lille?

Først og fremmest handler det om at kaste et blik på sin kommende partner. Er der noget stilmæssigt, som kendetegner hendes stil? Det kan være helt konkret i forhold til de smykker hun bærer. Er hun for eksempel til de meget enkle, underspillede smykker, eller er man til smykker med mere volumen? 

Også tøjstilen kan give hints om, hvad man skal gå efter i en forlovelsesring. Klæder kvinden sig meget feminint, så vil hun som regel foretrække, at stenen på ringen er mere synlig. Hører den udkårne derimod til den mere sporty type, så er vores erfaring, at det ofte vil være den klassiske og mere subtile forlovelsesring, der vil blive sat pris på. Der er i grunden ingen regler, når man skal vælge forlovelsesring – det, der er centralt er, at man kan mærke, at ringen er helt rigtig til hende.

Hvordan kan man få overblik over hvad man skal vælge af ring?

Der er utrolig mange valgmuligheder, så det handler om at få overblik og ro til at blive afklaret og sikker i sit valg.

Grundlæggende er der 4 elementer i en forlovelsesring, som kan guide dig frem mod den endelige beslutning: Design – metal – sten – pris.

Hartmann's mest populære forlovelsesringe falder i 3 designkategorier: Solitaireringen, Rosetringen og 3-stensringen. Hver ring har sine unikke kendetegn og taler til hver sin type.

Skal ringen være med en enkeltstående diamant, der stråler for sig selv, er der tale om en solitairering – en ultraklassisk ring, der fortæller historien om ”den eneste ene”. 

I en rosetring er selve diamanten omkranset af mindre diamanter og her kan stenen være rund, firkantet eller oval, hvilket kan give den et mere romantisk, nutidigt look.

Er designet karakteriseret ved tre diamanter placeret ved siden af hinanden, er ringen en såkaldt 3-stensring, ladet med den smukke symbolik i foreningen af de tre diamanter; fortiden-nutiden-fremtiden.

Det kan være en stor hjælp at se de forskellige ringdesigns, for man vil ofte dér kunne indsnævre valget i forhold til, hvad hun vil kunne lide, men også i forhold til, hvad hun bestemt ikke vil kunne lide.

Her kommer farven på ringskinnen også hurtigt i spil, for den er jo toneangivende for helhedsindtrykket af forlovelsesringen, og her vil den udkårne klart have en præference. Den spørger vi faktisk også ind til som noget af det første. Et godt tip her er at finde ud af, om hendes ringe overvejende er i gulguld, hvidguld eller rosaguld.

Er mange af hendes ringe i hvidguld, vil det oftest være ringe i den farve, som man skal fokusere på.  Men vi kan jo lave alle vores ringe i netop den farve, som der ønskes. Her er det også godt at tage med i overvejelserne, om der skal være sten ned langs siden af skinnen, eller om den skal være helt enkel og glat.

Men der skal være sten på en forlovelsesring eller hvad?

De fleste vælger en forlovelsesring med sten – diamanten symboliserer noget evigt, og den symbolik vil de fleste gerne viderebringe.

Når man taler om sten, skal man desuden overveje farve, størrelsen samt stenens form. Forlovelsesringe med klassiske hvide diamanter er selvfølgelig de mest populære, men forlovelsesringe med f.eks. Argyle Pink diamanter vinder også frem. Her er den lyserøde, feminine farve lig med romantik og uendelig kærlighed, og disse diamanter fra den australske ørken er tillige utroligt sjældne. Hartmann’s fører desuden forlovelsesringe med farvede ædelsten som de unikke Grønlandske Rubiner samt Grønlandske Blå Safirer, der bærer på en 3 mia. gammel historie fra de grønlandske klippeformationer.

Vi håndplukker selv vores diamanter i Antwerpen, så hver eneste diamant lever op til vores krav om kvalitet.

Hvad skal man vælge, når det kommer til diamantens størrelse – er det ”big is beautiful” eller ”less is more”?

Diamantens størrelse måles i carat – jo højere carat, jo større er stenen. Hvad den typiske præference er, er meget individuelt, dels pga. personlig smag og stil, men også pga. pris. Jo højere carat, jo højere er prisen. Men det skal slås fast, at man kan sagtens få en meget flot ring med en mindre carat. Her vil blandt andet håndværket, f.eks. fatningen af stenen have en betydning. En af vores mest populære forlovelsesringe er solitaireringen ”Copenhagen Star”. Specielt for denne ring er det stjerneformede greb om diamanten, der giver den fylde og som gør, at stenen synes større. ”Copenhagen Star” fås fra kr. 11.200,-

Også de diamanter, der er såkaldt ”Fancy Cut” er slebet på en sådan måde, at de optisk kan se ud af mere end en klassisk rund brillant i samme størrelse. Her taler vi om bl.a. ovale, firkantede, dråbeformede og hjerteformede diamanter.

Fancy Cut diamanter er cirka 30% billigere end den runde diamant i samme carat-størrelse.”

Og så er der jo lige detaljen omkring prisen. Gælder den uskrevne regel om, at ringen skal koste en månedsløn, hvis man vil fri som en ægte gentleman?

Nej, bestemt ikke. Det afhænger af dine valg og dine ønsker, så du ikke er i tvivl om, at du har valgt den helt rigtige ring.

Det er dog altid en god ide, at man fra start har gjort sig tanker om et ca. budget, inden man går ud og kigger på forlovelsesringe. Det kan også yderlige snævre udvalget af mulige ringe ind. Hos os begynder priser for forlovelsesringe på kr. 10.900 kroner for en Solitairering – altså en helt klassisk forlovelsesring - men vi tilbyder forlovelsesringe i mange forskellige prisklasser.

Copenhagen Star forlovelsesringe

Copenhagen Love forlovelsesringe

Copenhagen Timeless forlovelsesringe

 

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag 10.00-17.30
  • Tors-fredag 10.00-17.30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.