Argyle Pink diamanter | Se de pink diamantringe hos Hartmann’s – Hartmann's

Argyle Pink Diamanter

Verdens smukkeste og mest sjældne diamanter Argyle-minen lukkede 3. november 2020. Ingen anden mine i verden har frembragt så intense farvede diamanter.
En æra er slut, men de Argyle Pink og Argyle Blå diamanter lever videre i vores udsøgte smykkekollektion, og det er således stadig muligt at få del i Argyle-historien.
Gå på opdagelse på siden her og besøg os i Bredgade for at opleve de smukke sten.
Når du ser ind i det blændende lys fra en pink diamant, bliver du tryllebundet. Det er umuligt at fjerne blikket. Dybt inde i dens forædlede facetter finder du en historie om eventyrlig forvandling, om enorme naturkræfter og om evig tid
— Ulrik Hartmann

Argyle Pink Collection

Argyle Pink diamanter anses som nogle af verdens smukkeste og sjældneste diamanter.

Se alle Argyle Pink smykker

Rejsen til Argyle-minen

I 2017 besøgte Ulrik Hartmann som eneste dansker nogensinde, den australske Argyle-mine. En oplevelse, som Ulrik havde drømt om i flere år, og som til fulde indfriede de tårnhøje forventninger.

Det blev en tur til lands, til vands og i luften – og ikke mindst under jorden. Nærmere bestemt 1200 meter under jorden i et tunnelsystem med 40 km tunneler.

Argyle Legacy Collection katalog

Smykker med lyserøde og pink diamanter drager. De indfanger én.

Når vi designer smykker med Argyle Pink diamanter, er det derfor altid ud fra den lyserøde diamant, og hvordan den bedst muligt vil blive fremhævet og komme til sin ret.

Vi har kreeret utallige smykker med lyserøde og pink diamanter, som vi elsker at vise frem. Download vores Argyle Legacy Collection katalog for inspiration.

Argyle Pink diamanter er den ultimative limited edition – og nu er Argyle-minen udtømt
autograph — Ulrik Hartmann

Argyle Pink diamanter

Hartmann’s har siden 2001 handlet med Argyle Pink diamanter, som anses som nogle af verdens smukkeste og sjældneste diamanter.

Fakta om Argyle Pink diamanter
  • I 1985 mines den første pink diamant i Argyle-minen i Australien.
  • Argyle Pink diamanter er nogle af verdens sjældneste diamanter – blot cirka 0,02% af den årlige diamantproduktion er pink diamanter.
  • Hvert år håndplukkes 40-60 af de mest exceptionelle pink, blå og røde diamanter, som bliver solgt på verdens mest eksklusive auktion – Argyle Pink Diamonds Tender. Det er en lukket auktion, som kun 150 af verdens diamanthandlere inviteres til – herunder Hartmann’s.
  • Diamanterne handles til flere millioner kroner.
  • Argyle-minen lukkede 3. november 2020, og der mines således ikke flere Argyle Pink diamanter.


Argyle Pink Diamonds Tender

Hvert år i oktober afholdes en af verdens mest eksklusive diamantauktioner – Argyle Pink Diamonds Tender. De 50-60 bedste diamanter fra årets høst fremvises, og de få inviterede juvelerer fra hele verden afgiver deres bud i lukkede kuverter.

Udsøgte smykker med Argyle Pink diamanter

Hartmann’s har gennem tiden vundet unikke tender-diamanter ved disse auktioner. Og herfra er der kreeret nogle af vores mest dyrebare smykker.

The Otto

The Otto

Ringen blev designet i 2016 og opkaldt efter en æret dansk filantrop, som havde en stor forkærlighed for de smukke Argyle Pink diamanter.
Ancient Rose

Ancient Rose

Ringen var en af to ringe, som Hartmann’s blev indbudt til at udstille på Kensington Palace i 2012 i anledning af Dronning Elizabeths jubilæum. Blot 13 juvelerer fra hele verden udstillede.

Historien om Argyle Pink diamanter

Fakta om Argyle Pink diamanter

Da naturens enorme kræfter skabte Argyle-minens pink diamanter, var de eneste levende væsener på kloden mikroskopiske alger og celler. Vi mennesker rejste os først op på to ben nogle milliarder år senere. Derefter skulle det tage os to millioner år mere at finde og udgrave de enestående pink krystaller, der i dag er berømte som verdens smukkeste og sjældneste diamanter.

Fra den barske og øde natur

Det skete i et af de mest afsidesliggende steder på jorden. I et hjørne af East Kimberleys stenede vidder i Western Australia, hvor det udstrakte, forrevne landskab er lige så intenst rødt som diamanterne. Mættet med naturlig skønhed og ladet med dyb mystik.

content-image Termitbo i den golde natur i East Kimberley, Western Australia Myrer tog dem med til jordens overflade

Den barske og uvejsomme stenørken skjuler sine dyrebare hemmeligheder godt. De sjældne diamanter gemmer sig 150 kilometer under jorden, og det var kun ved et tilfælde, at en geolog i 1979 fandt en rå diamant i et termitbo i East Kimberley. Kort efter blev yderligere tre diamanter lokaliseret i et nærliggende flodleje, og Argyle-minen blev anlagt. 

Verdens største producent af pink diamanter

Siden da har Argyle-minen været i konstant drift, og minen har frembragt over 800 millioner carat rådiamanter, som en af de betydeligste diamantminer i verden. Minen er berømt for sine naturligt farvede diamanter og har stået for produktionen af 90% alle verdens pink diamanter.
Den 3. november 2020 lukkede Argyle-minen efter 37 års produktion. En æra er hermed slut. Rio Tinto - mineselskabet bag Argyle-minen - påbegynder nu en større rehabiliteringsproces for området, der forventes at tage fem år.

content-image Argyle-minen har 40 km minegange

Argyle Pink farveskala

Pink diamanter vurderes på intensiteten af farven og ikke på klarhed som hvide diamanter. Den smukkeste og mest dyrebare pink diamant er den, der fremviser den mest intense farve. Argyle Pink diamanter findes i naturen i et utal af farvenuancer. Fra sart rødmende til intenst blussende pink.

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag-torsdag 10.00-17.30
  • Fredag 10.00-17-30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.