1 | 3

0,35 carat Argyle Pink

0,35 carat radiant cut Natural Fancy Intense Pink/VS1 diamant.

0,63 carat Argyle Pink

0,63 carat princess cut Fancy Vivid Purplish Pink/P1 diamant.

0,35 carat Argyle Pink

0,35 carat ovalsleben Natural Fancy Vivid Pink/SI2 diamant.

Gode råd

 • Vurder potentialet og vær uhyre selektiv, når du vælger at investere i diamanter. Benævnelsen ’investeringsdiamant’ bruges alt for ofte om diamanter, der ikke vil give et nævneværdigt afkast. Det er sjældenheden, der afgør om en diamant er en investeringsdiamant.
 • Overvej budget og tidshorisont nøje. Vi anbefaler investeringer fra minimum kr. 200.000,- og en langsigtet tidshorisont.
 • Stil en masse spørgsmål, når du skal investere i diamanter. Få så mange konkrete og afklarende svar som overhovedet muligt. Spørg ind til emner eller områder, som du ikke forstår eller behøver uddybende forklaring på. På den måde kan du bedst træffe en velovervejet beslutning.
 • Sørg for, at du kan se, føle og opleve diamanten INDEN du køber. Køb aldrig diamanter udelukkende baseret på et billede, da både farve, klarhed og indeslutninger kan variere fra foto til virkelighed.
 • Køb altid en investeringsdiamant med internationalt certifikat fra GIA (Gemmological Institute of America), så kan diamanten omsættes globalt. Pink diamanter bør have et Argyle oprindelsescertifikat.
 • Køb kun diamanter hos en leverandør, du har tillid og kendskab til og som har hånden på kogepladen, selv tør investere og lagerfører farvede diamanter.
 • Håndpluk diamanter, som er suveræne i deres kategori og yderst sjældne. Der vil altid være kunder til det bedste af det bedste.

Hvorfor investere i diamanter?

Stigende efterspørgsel og faldende udbud

Efterspørgslen efter hvide diamanter er stigende grundet en betragtelig efterspørgsel i BRIK-landene. Og det globale marked for diamanter vil fortsat vokse - smykker og forlovelsesringe er intet modefænomen og har i mange tusinde år været en fast bestanddel af det selskabelige og kulturelle liv. Når den globale økonomiske formåen vokser, vil behovet for diamanter også øges.

I 2019 blev der frembragt 139 millioner carat rådiamanter. Dette tal faldt i 2020 til 111 millioner carat. Det laveste i 20 år.

Naturligt farvede diamanter er ekstremt sjældne, da kun 1 carat ud af hver 10.000 carat er naturligt farvet og en mikroskopisk del er pink eller blå. I dag søger kunder værdigenstande og kunst, som er unikke, men som samtidig er underspillet luksus.

Meget få miner frembringer de eftertragtede pink og blå diamanter. Argyle-minen der frembragte 90% af verdens pink diamanter lukkede november 2020, og vi har set stor efterspørgsel, begrænset udbud og deraf stærkt stigende priser fra alle verdensdele.

Gunstig prisudvikling

Prisudviklingen på de sjældne og eftertragtede pink diamanter er stærkt stigende. Siden 2005 er en 1,00 carat Argyle Vivid Pink diamant steget 388 %, og pris-udviklingen har i 2019-2020 alene været mellem 20-45% afhængig af størrelse og farve.

En ikke-volatil vare

Diamantpriserne har i mere end 30 år været meget stabile med en opadgående tendens med undtagelse af relative små udsving. Således har diamanter været forskånet for en volatilitet som ved ædelmetaller, olie, gas osv. Diamantprisen overreagerer ikke som hos børshandlede commodities, der ved en tilbagegang i behovet på 10% på grund af en økonomisk afmatning straks styrtdykker med 30-50%.

Økonomiske fordele
 • Afkastet på investering i diamanter for private er skattefrit, såfremt diamanten indfattes i et smykke.
 • Investeringsdiamanter er momsfritaget for private investorer, såfremt man placerer diamanterne i værdidepot uden for EU.

Hvilke diamanter egner sig til investeringsdiamanter?

En investeringsdiamant skal være en sjælden diamant. Det kan være sig i størrelse, kvalitet eller farve.

Her er Hartmann’s bud på typiske investeringsdiamanter:
 • Pink diamanter – særlig Argyle Pink diamanter med høj farveintensitet
 • Blå diamanter
 • Bestemte diamanter over 3 carat
 • Store diamanter over 5-10 carat i meget høj kvalitet
 • Champagnefarvede diamanter er IKKE egnede som investering, da disse ikke er sjældne
 • Kunstigt fremstillede diamanter og naturlige diamanter, som er bestrålede (HPHT) er IKKE egnede som investering, da disse ikke er sjældne

Hvor meget og i hvor lang tid skal jeg investere?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man minimum har fra kr. 200.000,- til rådighed for at kunne finde en sjælden, og på længere sigt, eftertragtet diamant. Det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre at investere mindre i specifikke diamanter som f.eks. mindre størrelser Argyle Pink diamanter.

Afkast og tidshorisont

Som udgangspunkt bør investering i diamanter være langsigtet (4-8 år). Afkast afhænger af risikoprofil, hvide diamanter kontra farvede diamanter, og større diamanter kontra mindre størrelser.

Hvis man kigger på et par anerkendte brancheanalyser har følgende være gældende de seneste 10 år:

3 carat rund hvid brillant

Er gennemsnitlig steget 131% fra 2005-2015

Kilde: Rapaport Price Index

5 carat rund hvid brillant

Er gennemsnitlig steget 94% fra 2005-2015

Kilde: Rapaport Price Index

1 carat pink diamant

Er gennemsnitlig steget 384% fra 2005-2015

Kilde: The Fancy Color Research Foundation

1 carat blå diamant

Er gennemsnitlig steget 384 % fra 2005-2015

Kilde: The Fancy Color Research Foundation
Kun 1 carat ud af 10.000 carat er naturligt farvede.
autograph — Ulrik Hartmann

Skal vi rådgive dig?

Hos Hartmann’s har vi mere end 20 års erfaring på diamantmarkedet, og sammen klarlægger vi dine ønsker og forventninger for at finde den rigtige investering til dig.

Vi er dagligt i kontakt med markederne og rejser løbende til Antwerpen, Hong Kong, New York, Geneve og Australien og vedligeholder og plejer et stort netværk, som giver indsigt og ekspertise lige der, hvor tingene sker.

Ved interesse for investeringsdiamanter kontakt os på investering@hartmanns.com

Vil du vide mere?

Download Hartmann’s publikation: ”Investering i Diamanter”

Læs kataloget online

Åbningstider

Se åbningstider
 • Mandag 10.00-17.30
 • Tirsdag 11.00-17.30
 • Onsdag 10.00-17.30
 • Tors-fredag 10.00-17.30
 • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.