Vielsesring på højre eller venstre hånd?

Et af de evigt diskuterede spørgsmål er spørgsmålet om, hvorvidt vielsesringen skal sidde på højre eller venstre hånds ringfinger. I mange europæiske lande, herunder Danmark er det normalt, at vi bærer vielsesringen på ringfingeren på højre hånd, mens der i f.eks. USA og Canada er kutyme for, at den bæres på venstre hånd.

 

Kærlighedsåren til venstre hånd

En gammel myte foreskriver, at en særlig kærlighedsåre, kaldet vena amoris, løber direkte fra hjertet ned i venstre hånds ringfinger. Vielsesringens placering på den venstre ringfinger skal derved markere den direkte vej fra hjertet.

 

Afgiver vielsesløftet med højre hånd

Men der er også dem, der hævder, at vielsesringen skal sidde på den højre hånd, da det er den hånd, der traditionelt bruges til at aflægge løfter med. Ligesom ved et kirkeligt bryllup, hvor brud og brudgom afgiver ægteskabsløftet ved at give hinanden hånden.

Vielsesringe med diamanter og Fancy Cut fra Hartmann's

Andre teorier

Der er også nogle der mener, at traditionen opstod fordi præsten tog ringen og rørte henholdsvis tommeltotten, pegefingeren og langemanden, med ordene "På vegne af Faderen, Sønnen og Helligånden", og derefter satte han ringen på langefingeren.

En helt fjerde teori, og meget mere plausibel, er, at den simpelthen er endt på denne finger fordi den der sidder mindst vejen for praktiske aktiviteter (kilde: Wikipedia).

 

Brudeparrets beslutning

Der er altså intet endegyldigt svar på diskussionen, og det må understreges, at det er helt op til brudeparret at placere ringen, hvor de foretrækker det. Hvorom alting er, så vælger de fleste danske brudepar at sætte vielsesringen på højre hånd. Forlovelsesringen bæres derimod oftest på venstre hånd.

 Vielsesringe med brillanter

Gammel overtro om magten i forholdet

Gammel overtro siger, at den der først sætter vielsesringen på sin ægtefælles finger under vielsen, vil få magten i ægteskabet. Dette skal nok ikke tages så højtideligt, men blot vælge den rækkefølge, I bedst synes om. Som hovedregel er det forloveren som overrækker ringene til præsten, når tiden er inde. I kan også vælge at have en ringbærer ud over forloveren, og det vil så være dennes opgave at opbevare ringene under vielsesritualet, deraf navnet ringbærer.

 

Bliv inspireret af Hartmann's store udvalg af vielsesringe

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag 10.00-17.30
  • Tors-fredag 10.00-17.30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.