Diamantmine lukker 2020 - der kommer ikke flere Argyle Pink diamanter – Hartmann's

Verdens største diamantmine lukker i 2020

Og fra den kommer 90% af alle verdens pink diamanter

– de mest sjældne og eksklusive diamanter, der findes!

For hver 10.000 carat hvide diamanter der produceres, er under 1 carat i farven pink.
Én mine i ét land producerer altså 90% af verdens pink diamanter.
Og den mine lukker til næste år.
Vi lader sætningerne stå et øjeblik!

 

Tankerne vi kommer igennem er helt sikkert – ”ekstremt sjældne” og ”hvad betyder det?”.

For ja, pink diamanter er uhyre sjældne, og især de farvemættede. At eje en løs pink diamant eller et smykke med en pink diamant er for de meget få! Forestil dig 10.000 carat hvide diamanter. Og så er der én carat pink. Det er nemmere at finde en nål i en høstak. Efter knap 40 år lukkes minen i 2020, og de sjældne pink diamanter, bliver endnu sjældnere. Pink diamanter vil ganske enkelt ikke blive minet længere – hovedkilden er udtømt – produktionen er snart slut.

 

På verdensplan produceres der under 4.000 carat pink diamanter om året. Af dem er under 500 stk. over 0,25 ct. og fylder samlet mindre end en håndfuld. Så hvad betyder det for mængden af pink diamanter, og er der et alternativ på vej? For at tage det sidste først - der er ikke et alternativ. Der er bare ikke flere! Og der kommer ikke flere. Argyle-minen har i mange år stået for 90% af verdens produktion af pink diamanter og minen har været den eneste regelmæssige kilde til pink diamanter.

 

De resterende 10% produceres sporadisk af forskellige miner i Sydafrika, Rusland og Sydamerika. Men farven på diamanterne fra disse miner er blege og lyse og ikke nær så smukke og intense i farverne, som de farvemættede pink diamanter fra Argyle. Og skulle det ske, at et mineselskab går hen og finder en åre med pink diamanter, så er frembringelsesprocesser og infrastruktur så komplicerede, at det tager op til 10 år at etablere en minedrift.

 

Sjældenheden afspejles i priserne, som gennem de sidste 10 år er steget med over 300% på farvemættede pink diamanter. Og ser man på priserne for større sten, har pink diamanter slået den ene prisrekord efter den anden.

Det er uvist hvordan markedet reagerer, men en ting er sikkert – den lille håndfuld intense pinkfarvede diamanter, der har været sat til salg de sidste 37 år, vil være uhyre eftertragtet.

 

Hartmann's har handlet med pink diamanter i 20 år - gå på opdagelse i Hartmann's Argyle Pink kollektion eller se det store udvalg i løse pink diamanter.

FAKTA om Argyle-minen

Diamantforekomsten blev opdaget ved en tilfældighed i 1979, og minedriften begyndte i 1985.

Minen ligger ca. 2.600 km nordøst for Perth. Den dækker et areal på 450.000 km2 – svarende til ca. 6 gange Tivoli. Den rækker op til 1 km ned i jorden og har ca. 40 km minegange.

Minen var oprindelig en ’open pit’ mine, men blev i 2013 bygget om til en undergrundsmine. Det kostede USD 2,8 mia.

Argyle frembringer 90% af verdens pink diamanter og står for en betydelig del af Australiens diamantproduktion. Der er indirekte 300.000 personer beskæftiget i udvinding, slibning, og handel med diamanter – fra Australien til Indien og Europa.

Minen drives af Rio Tinto, der har hovedsæde i London med diamantkontorer i Perth, Singapore og Antwerpen.

Se Hartmann's Argyle Pink diamantsmykker og Argyle Champagne diamantsmykker samt den nye Argyle Legacy Collection - en hyldest til Argyle-minen. 

Åbningstider

Se åbningstider
  • Mandag 10.00-17.30
  • Tirsdag 11.00-17.30
  • Onsdag-torsdag 10.00-17.30
  • Fredag 10.00-17.30
  • Lørdag 10.00-14.00

Bliv kontaktet

Kom ind i butikken og få ekspertrådgivning af en af vores medarbejdere.

Ønsker du at blive kontaktet af en salgsmedarbejder udfyld da venligst nedenstående.

.