Cxense Display

Hartmanns.com
Bredgade 4
1260 København K
Telefon: 33 33 09 63

Sep. 2018Forlovelsesringe

Vielsesringe

Hvordan måler man hendes ringstørrelse, uden at hun opdager det?

Indgravering

Højre eller venstre hånd?

Forlover og brudepiger

Morgengave

Bryllupsdage
 
Vielsesringe
  Det er efterhånden en lang tradition at udveksle ringe, når et ægteskab indgås. I Norden kan traditionen spores helt tilbage til 1300-tallet, hvor man begyndte at udveksle ringe som tegn på, at der var indgået en aftale. I dag er det helt almindeligt, at brudeparret udveksler ringe.

Den traditionelle vielsesring er en glat ring med ægtefællens navn gravet indeni. I mange år var det almindeligt, at bruden og gommens ring var identiske. Ringens ubrudte bånd symboliserer den evige troskab, som brudeparret lover hinanden.
De senere år er det blevet almindeligt, at brudens ring skiller sig ud fra gommens ved at være prydet med en eller flere ædle sten. Ofte er det diamanter, da de symboliserer uskyld og troskab.

Ringene udføres ofte i hvid- eller gulguld, men det er også muligt at få vielsesringene udført i eksempelvis rosaguld eller platin. Ringene udføres fortrinsvist i 14 eller 18 karat guld. Karat angiver guldets legering. Rent guld angives som 24 karat. Ved 18 karat guld er atten firetyvendedele således rent guld.

Se Hartmann's udsøgte vielsesringe