Cxense Display

Hartmanns.com
Bredgade 4
1260 København K
Telefon: 33 33 09 63

Okt. 2018Forlovelsesringe

Vielsesringe

Hvordan måler man hendes ringstørrelse, uden at hun opdager det?

Indgravering

Højre eller venstre hånd?

Forlover og brudepiger

Morgengave

Bryllupsdage
 
Forlover og brudepiger
  Det er en stor opgave at arrangere et bryllup, og derfor sørger mange brudepar for at have nær familie eller tætte venner til at hjælpe med planlægningen. For gommens vedkommende er der tale om en forlover eller en best man, mens der for brudens vedkommende er tale om en brudepige - eventuelt flere. Det er ofte brudeparrets bedste venner, der vælges til opgaverne.

Oprindeligt fungerede forloveren som et officielt vidne, der skulle sikre, at brudeparret blev lovformeligt gift på rette grundlag. I dag er forloverens rolle at sidde ved siden af gommen under ceremonien. Efter vielsen bytter forloveren plads med bruden.
Det er også forloverens opgave at medbringe vielsesringene og overrække dem til brudeparret, når tiden er inde.

Brudepigens opgaver er praktiske. Ofte er hun med til at vælge brudekjolen sammen med bruden, ligesom hun under brylluppet og den efterfølgende fest er bruden behjælpelig med at rette på kjolen o.l.

Hvis der er tale om flere brudepiger, markeres deres rolle ofte med ens kjoler, ligesom forloverens samhørighed med brudgommen markeres med en knaphulsblomst, der er identisk med gommens.